Coleslaw-deilig salat
Coleslaw er en av klassikerne blant salatene, og er vel særlig kjent som en amerikansk salat, selv om Coleslaw kommer fra det nederlandske navnet «koolsla». Variantene er bortimot uendelige, og ingrediensene varierer så mye at det vel egentlig er snakk om en hel serie med salater som består av revet/raspet grunningrediens med dressing rørt inn…. varianten jeg presenterer her er en enkel variant som er blant de mest vanlige. Den er enkel å lage, det er gjort på et kvarter, den holder seg i kjøleskapet og ikke minst-den er veldig god! Passer veldig godt til grillmat og annen mat med mye smak, og er perfekt nå om sommeren-du kan lage den dagen før grillingen og den holder seg i flere dager i kjøleskapet!
Du trenger (tilbehør ca 4-personer):
400 gram kål (hodekål,spisskål…det meste kan brukes, jeg har brukt hodekål her)
100 gram gulrot
1 eple
Til dressingen:
100 gram majones
1 ss sitronsaft
salt,pepper
Slik gjør du:
Begynne med å lage dressingen-rør sammen ingrediensene og smak med krydderet underveis.
Strimle/hakk kålen opp i fine strimler
Rasp gulrot og eple (du kan selvsagt hakke/snitte disse også men rasping er fort og greit), press ut vannet etterpå, f.eks ved å legge det i et rent kjøkkenhåndkle og klemme vannet ut i vasken.
Nå blander du eple og gulrot sammen med kålen i en bolle før du rører inn dressingen -og voila-ferdig!
Leave a comment