En matdag på Grunerløkka i Oslo

Her kommer noen små tips til gode spiseopplevelser på Grunerløkka i Oslo-alle rettene nevnt er fortært med grundighet og innlevelse en fin helg i Oslo i mai 2011. Ta det for det det er-noen utvalgte tips basert på et lite antall spiseopplevelser over en helg, ikke en systematisk gjennomgang av spisesteder og menyer på Grunerløkka-en jobb jeg gjerne melder meg frivillig til forøvrig!

GODT BRØD-Frokost
Godt Brød har alt en ønsker av brødmat til frokost og her er det bare å be den hyggelige betjeningen fylle på med det de begjærer fra en rikholdig tilbehørsdisk. Ost,skinke og agurk sier du? Joda-de har det også-og mye mye mer! Prøv deg frem med smøreoster, kjøttpålegg,grøntfor og selvsagt-alle de forskjellige brødsortene de har. Man kan spise frokost daglig her ganske lenge før man har dekket over variasjonsmulighetene, jeg storkoste meg her ihvertfall-og jeg er ikke noe frokostmenneske i utgangspunktet….

Godt Brød Thorvald Meyers gate 49 Grunerløkka Oslo

MUCHOS MAS- Lønsj
Lite lokale, ofte litt kø-og det betyr jo som så ofte ellers rett og slett god mat! Muchos mas serverer tex mex mat og til en helt grei pris også. Til lønsj vil jeg anbefale en quesadilla-er du en voksen mann, trenger du faktisk en middagsporsjon for å bli mett etter min mening, men jeg er ikke småspist heller da. Koselig lokale, men kan være litt stressende å sitte nær døren i et så lite lokale når det er kø.

Muchos Mas Thorvald Meyers gate 36 Grunerløkka Oslo

FOOD STORY-Lørdagslønsj
Joda jeg sier lørdagslønsj-for denne er litt for tung til å at man kan sprette rett på jobb etterpå etter min mening. Food Story (opprinnelse Stavanger btw, fokus på sunn mat og mye økologisk-eget butikkutsalg-eplejuicen er den beste jeg har smakt!) har nemlig en ufint mettende og god lønsj med amerikanske pannekaker-nærmere bestemt amerikanske pannekaker,lønnesirup,blåbær og bacon-Pannekaker Americanos i menyen selvsagt. Jupp-blåbær og bacon, en noe merksnodig kombo for oss trauste nordmenn kanskje men fy f som det funker…. og så legger det seg som et lite lokk av deiligt fetende karbohydrater nederst i magen og innbyr til å vakle videre til nærmeste pub og legge noe beroligende oppå…syndig godt!

Food Story Thorvald Meyers gate 61 Grunerløkka Oslo

The Nighthawk Diner-Middag
Et av de mer «hypa» stedene som jeg gledet meg til å besøke-kø og venting må påregnes store deler av kvelden men på dagtid var det ikke noe stress. Om det er Tom Waits eller Edward Hopper som er inspirasjonen skal jeg ikke mene noe om, men artig lokale var det ihvertfall-om det er autentisk kan jeg ikke uttale meg om, men jeg nekter å tro at det i dagens USA ihvertfall hadde funket med så små båser-trangt! På en sånn plass forventer jeg to ting- en god burger og skikkelig milkshake-og det fikk jeg. Burgeren var god og mettende men jeg er kanskje tilbøyelig til å si at den var litt tam (jeg prøvde kun en- The Nighthawk Combo Burger) og folkens- poteter koster «nada», sleng på litt mer ved siden av burgeren er dere greie….. men alt i alt godt og gjennomført. Vi var flere som bestilte burger, jeg var eneste som bestilte «medium done» og kunne med fornøyelse konstatere at min faktisk var hakket mer rosa enn tilsvarende «well done» over bordet-ikke alltid det er tilfelle….. Milkshaken var et kapittel for seg- jeg var så fornøyd med min vanillashake til burgeren at jeg tok en shake til dessert også, men sjokoladevarianten var ikke helt på høyde med vanillashaken, dog god den også. Trivelig men stresset betjening, fint miljø og i det hele tatt en fin opplevelse-men det koster da også, en burger med shake er ikke langt unna 300kr.

The Nighthawk Diner Seilduksgata 15A Grunerløkka Oslo

The Nighthawk Diner Seilduksgata 15A Grunerløkka Oslo

Kom gjerne med tilbakemeldinger,innspill,tips etc på både disse tipsene og evt andre du måtte ha

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 Comments on En matdag på Grunerløkka i Oslo

  1. HAr ikke prøvd den på Majorstua dessverre, kanskje noen andre som leser har prøvd begge og kan sammenligne?

  2. Jeg har inntrykk av at denne Mucho Mas’n er bedre enn den på Majorstua, kan det stemme? Jeg har spist på den på Majorstua, men aldri Løkka. Maten på Majorstua er god, men ikke fantastisk. Dog har jeg loffa rundt i Mexico en måned, det hever forventningene litt..

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Matmoro - Side 7
  2. Beste restaurant i Oslo? - Webforumet.no

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.