Enkel hamburgervariant- pitaburger

Hamburger i pitabrød er en grei variant av vanlig hamburger, særlig dersom man ikke har tid til å bake egne hamburgerbrød(eller ikke liker baking…) og eneste alternativet i butikken er hamburgerbrød av typen «lille høvding»….

Det fine med hamburger i pitabrød er at det er god plass til tilbehør-og det er enkelt å spise og lage! Det forutsetter dog at man følger oppskriften under og ikke faller for fritelsen til å lage burgere på 200gram-jfr bilde under!

Du trenger til ca 7-8 hamburgere:
400gram karbonadedeig
400gram svinekjøttdeig/kjøttdeig
1 liten løk/rødløk (kan droppes men er best med!)
1 ts potetmel (Ikke nødvendig men binder deigen litt før forming av burgerne)
salt og pepper etter smak
Pitabrød

Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 200grader. Bland karbonadedeig og svinekjøttdeig med hakket løk, potetmel og krydre lett med salt og pepper. Kna en 2-3 minutter til deigen er godt blandet men ikke for «myk». Form til boller og klem flate til hamburgere.
Legg pitabrødene i stekeovnen.
Stek på god varme 3-4 minutter på hver side og la de hvile på pannen et par minutter etterpå-kjøttsaften skal piple litt forsiktig ut av burgerne på slutten, da er de ferdige.

Smør en god hamburgerdressing inn pitabrødene, legg i burger og fyll på med tilbehør etter ønske, f.eks tomatskiver, løk, paprika…. Lag gjerne hamburgerne litt mindre enn 200-grammerne jeg har laget på bildet her!

Pitaburger str 200gram... Foto:Karl inge S

Pitaburger str 200gram… Foto:Karl inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.