Enkel hjemmelaget Burrito

Det er fristende å starte denne oppskriften med «nå er jo meksikansk mat blitt så populært i Norge»-men det skal jeg ikke. Egentlig er det Taco som er populært, og det er en taco som kanskje ikke så mange i Mexico ville kjent igjen. Når det er sagt- taco, burrito, fajitas-det er bra greier alt sammen. Legg til den multikulturelle wrapsen så har man igrunn dekket en 4-5 middagasretter som inneholder i stor grad det samme. Den meksikanske burritoen var i utgangspunktet en nokså enkel sak, ofte med kun tortillalefse, kjøtt og bønner. Andre vanlige ingredienser-tomat/salsa og mais. Ettersom burritoen som mye annet trakk nordover etterhvert og ble en del av Tex-mex kulturen la den på seg (som mye annet nord for El Paso…) og ble både større og mer innholdsrik. Kjøtt,salsa,paprika,mais,salat,ost,rømme,avocado…. listen over burritoingredienser er etterhver lang, og drier seg nok mer om personlig smak og «hva man haver» enn noen form for etnisk og historisk korrekthet. Nok om det-her er en variant av burrito jeg liker godt, den er i hovedsak basert på typiske meksikanske ingredienser, men noe «korrekt» opprinnelig burrito skal jeg ikke påstå den er. Ihvertfall ikke så lenge jeg synes det er godt med litt kinakål inni….

Du trenger: (holder til ca 5-6 burritos, nok til 2-3 voksne evt 2 voksne og 2 barn)-mye samme som en middagsservering taco:
Kjøttdeig/karbonadedeig
1 løk
Bønner
Paprika
Mais
Sopp
Krydder f.eks spisskummin, chili
1pk (6)Tortillalafeser størrelse L
Aluminiumsfolie (joda, det går uten!)

Slik gjør du
:
Sett ovnen på 170 grader, og legg inn tortillalefsene litt etter at du har startet med fyllet, da blir det klart samtidig.

Stek kjøttdeig, hakk opp sopp og løk og bland inn når kjøttdeigen er nesten ferdigstekt. Nåt løken er blank og soppen litt «innstekt» hiver du oppi bønner, mais og hakket paprika.

Fyll til Burrito på vei Foto:Karl Inge S

Fyll til Burrito på vei Foto:Karl Inge S

Når fyllet er varmt og lefsene klare legger du lefsene på aluminiumsfolie, legger på fyll og litt salat og salsa -og rull. Husk å brette inn den ene enden., Når lefsen er brettet bretter du folien rundt (igjen-husk å «tette» bunnen)og voila-burrito ferdig til servering.

Tortillalefse på vei til å bli en Burrito Foto: Karl Inge S

Tortillalefse på vei til å bli en Burrito Foto: Karl Inge S

De holder seg varme en liten stund i folien så det er ingen problem å gjøre alle klare på en gang og servere på fat samtidig.

Burritos ferdig til servering Foto: Karl Inge S

Burritos ferdig til servering Foto: Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Ukemeny fra Matmoro
  2. Dette serverer du kompisene når dere ser kamp | Fotballmoro

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.