Enkel hjemmelaget chiligryte
Av og til får jeg lyst å prøve noe helt nytt- litt tilfeldig bladde jeg i VG hvor de hadde tips til noen enkle middager- jeg falt litt for chiligryten og med noen små justeringer ble det riktig så bra etter min smak. Styrken må man tilpasse etter eget smak- og alder på de inviterte, med 2 chilier med frø blir dette ganske så sterkt, med en chili uten frø ikke mer enn vanlig taco f.eks.
Tilbehør etter smak og hva man haver, jeg har prøvd med hvitløksbaguetter og salat-veldig godt, men også ris og vanlig loff fungerte fint.
Oppskriften skal være nok til 2 voksne med tilbehør, litt mer kjøtt og tomater så holder det til 2 voksne og 2 ikke altfor store barn. (Igjen- dette er for sterkt for de minste barna)
Jeg bruker ca en time fra start til servering men da stresser jeg ikke- og under kokingen får man god tid til å dekke bord og gjøre klart tilbehøret.
Dette trenger du:
3-400 gram kjøttdeig/karbonadedeig/strimlet kjøtt
1 løk
Hvitløk (1-2 fedd)
1-2 chili
1 boks hermetiske hakkete tomater
1 boks chilibønner
1 boks bønner i tomatsaus
Krydder (jeg nøyde meg med litt spisskummin)
Slik gjør du:
Finhakk løk og hvitløk- stek de litt myke i en dæsj olje (eller smør som jeg gjør, «alle» bruke olje men jeg er en smørmann!) Legg kjøttet oppi og stek det brunt.
Finhakk chilien mens det steker, dersom du ikke tar bort frøene blir det mye sterkere smak…
Legg oppi en gryte, rør sammen med en boks med hermetiske tomater(knuste/hakkete) og tilsett krydder og finhakket chili- jeg nøyer meg med en liten dæsj spisskummin, det er mye smak i løk og chili her.
La dette småkoke i ca 20 minutter….
Når dette har småkokt ca 20 minutter tilsetter du boksen med chilibønner og boksen med bønner i tomatsaus- rør sammen og varm opp-så er det klart til servering-enjoy!
Leave a comment