Enkel hjemmelaget hamburger

Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på det jeg mener er den beste hjemmelagde hamburger her på matmoro, men jeg ser på søkefrasene at mange er på jakt etter en hamburger de kan lage med litt enklere kjøtt, dvs kjøttdeig/karbonadedeig. Jeg lager vanligvis denne med 2 pakker dvs ca 800gram og da blander jeg to typer- vanligvis karbonadedeig og svinekjøttdeig, men karbonadedeig og vanlig kjøttdeig funker også. Det er litt mer fett og smak i vanlig kjøttdeig og svinekjøttdeig, men skal jeg bare ha en pakke foretrekker jeg karbonadedeig. Dette gir også en litt grovere hamburger, noe jeg liker-det er derfor jeg ikke har egg i oppskriften også som mange andre, jeg syns burgeren blir for kompakt da. Det hender riktignok jeg hiver et speilegg oppå burgeren før servering, særlig på søndagsformiddag…

Du trenger til ca 7-8 hamburgere:
400gram karbonadedeig
400gram svinekjøttdeig/kjøttdeig
1 liten løk/rødløk (kan droppes men er best med!)
1 ts potetmel (Ikke nødvendig men binder deigen litt før forming av burgerne)
salt og pepper etter smak

Lager man 8 hamburgere av dette ender de på ca 180 kcal pr.stk

Slik gjør du:
Bland karbonadedeig og svinekjøttdeig med hakket løk, potetmel og krydre lett med salt og pepper. Kna en 2-3 minutter til deigen er godt blandet men ikke for «myk». Form til boller og klem flate til hamburgere.
Stek på god varme et par minutter på hver side og la de hvile på pannen et par minutter etterpå-kjøttsaften skal piple litt forsiktig ut av burgerne på slutten, da er de ferdige.

Klar til steking Foto:Karl Inge Stumo

HA på gode hamburgerbrød og bruk tilbehøret du liker-tomater,paprika,løk og salat er gode valg. Personlig hiver jeg gjerne på både mais, potetsalat, speilegg og rødbeter også…men det er kanskje litt i overkant for de fleste? En liten dæsj ketchup og dressing er heller ikke feil, men ikke for mye- det er ikke nødvendig! Liker du cheeseburger legger du en osteskive på burgerne mens de hviler i pannen etter steking, da smelter den akkurat litt over burgeren før du legger den på brødet…enkel og god mat og betraktelig sunnere enn ferdigkjøpte!

Enkel hjemmelaget hamburger Foto:Karl Inge Stumo

Likte du denne oppskriften? Da setter jeg veldig stor pris på om du benytter en av knappene under til å dele den på f.eks Facebook eller Twitter 🙂

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

4 Trackbacks & Pingbacks

  1. Hjemmelagde elgburgere | matmoro.no
  2. Hjemmelaget hamburger med elg og storfe | matmoro.no
  3. Åpningstider ølsalg 2014 | Manneblogg
  4. Enkel og god grillsandwich |

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.