Enkel hjemmelaget hjorteburger

Jeg er alltid på utkikk etter nye hamburgervarianter, ettersom jeg er veldig glad i hjemmelagde hamburgere, men gjerne vil variere litt utover den vanlige karbonadedeigtypen. Gleden var derfor stor når jeg etter lang tids smisking og hinting i nærmiljøet plutselig sto med et par pakker med oppmalt hjortekjøtt i hendene! Av erfaring vet jeg at med viltkjøtt kan det bli i overkant mye smak på hamburgerene, jeg legger derfor et egg til i oppskriften for å «mildne» smaken litt-og binde kjøttet, vilt har jo som kjent ofte betydelig magrere kjøtt enn det vi kjøper i butikken til vanlig.

Du trenger:
ca 0.5 kg hjortekjøtt (holder til 4 burgere)
Potetmel
1 egg
Krydder (litt salt&pepper, og jeg hadde også oppi et knust einerbær for litt ekstra «viltsmak» )

Hamburgerbrød og tilbehør kommer utenom, for eksempel paprika,tomat,løk,ketchup, dressing etc-men husk-man lager ikke skikkelige hjemmelagde hamburgere for å drukne de i ThousandIsland…. bacon er heller ikke feil på en god hamburger!

Slik gjør du:
Bland hjortekjøtt og egg i en bolle, bland sammen (skal ikke finpiskes!)-jeg bruker enten en stor tresleiv til å blande med, eller hendene. Når du har gjort dette sper du på med bittelitt potetmel av gangen for å få rette konsistensen. Krydre litt underveis, særlig er det viktig at einerbærene -om du bruker det -blir rørt godt ut da disse har kraftig smak. Lag en bolle i hendene og form til en hamburger-enkelt og greit!

Tilbehøret velger man jo etter smak og behag, men jeg vil igjen insistere på at slike burgere ikke druknes i dressing og ketchup! Et lite tips dog-når hamburgerbrødene er klare, ta en hvitløksfedd, del den i to og gni forsiktig over innsiden av ene brødet- dette gir en fin smak av hvitløk uten at man får klumper eller at smaken blir påtrengende. God appetitt!

Deilig hjemmelaget hjorteburger Foto:Karl Inge S

Deilig hjemmelaget hjorteburger Foto:Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 Comments on Enkel hjemmelaget hjorteburger

 1. Hei!

  Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

  Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

  Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

  For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Ha en fin dag!

  Vennlig hilsen,
  Elin
  Alleoppskrifter.no

 2. Hamburgere er kult! Og vanvittig allsidig når det gjelder tilbehør, ingredienser og kjøtt. Prøv å ta litt innmat av loff eller lyst surdeigbrød og legg det i melk. La det stå en times tid i kjøleskapet før du presser ut melken forsiktig. Bland dette i kjøttdeigen og du får luftig og god konsistens. Egg og mel alene, spesielt potet og maismel kan gi en hard og komprimert konsistens. Høres gode ut! Takk for oppskrift

1 Trackbacks & Pingbacks

 1. Hjemmelagde elgburgere | matmoro.no

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.