Enkel hjemmelaget kyllingburger

Hamburger er en gjenganger på denne bloggen, og nå er turen kommet til kyllingvarianten. Det er to måter å lage kyllingburger på-den ene med kyllingkjøttdeig, den andre med kyllingfilet. Om det er så mye sunnere med denne varianten med kyllingkjøttdeig enn en vanlig burger laget av kjøttdeig uten salt er jeg ikke sikker på, men jeg synes ihvertfall det er greit å variere litt mellom rødt kjøtt, hvitt kjøtt og fisk.

Dette trenger du (2 store burgere):
400gram kyllingkjøttdeig
1 egg
krydder (f.eks litt chili)
evt litt potetmel
Tilbehør f.eks løk skjært i ringer, tomat, salat osv
Burgerbrød

Slik gjør du:
Blande kyllingkjøttdeigen og egget godt- dersom det blir i overkant fuktig, bland inn littegranne potetmel for å binde det litt, enkelte kyllingkjøtteiger har mye fuktighet i seg.
Form 2 burgere og stek dem på god varme, ca 3-4 minutter på hver side. Kylling skal stekes godt så sørg for at de er gjennomstekte. Server med ønsket tilbehør.

kyllingburger

Kyllingburger Foto:Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.