Enkel mettende pølseomelett
Omelett er en av mine favorittretter! Omelett kan være frokost, varm lønsj, kjapp middag, solid kvelds- alt avhengig av hvilken omelett og hvor mye man lager. Pølseomelett er en av de mer «solide» variantene og den passer godt som solid lønsj eller en litt lett middag. Som alltid med omelett lager jeg den ofte med «det jeg har stående» men egg og pølser er selvsagt must!
Du trenger (2 personer)
1 stor evt 2 små pølser (type kjøttpølse, middagspølse osv)
3 egg
3 ss melk evt vann
3-4 sneier hvitost
1/2 løk (kan droppes)
Litt ekstra smak f.eks litt paprika, litt purreløk-hva du har og liker i omeletten, kan droppes
Slik gjør du:
Pølse og løk skjæres i biter, litt små er best. Visp egg og melk eller vann sammen forsiktig. Stek pølse og løk 2-3 minutter på medium varme så pølsebitene blir litt brune og løken litt blank. Hell over eggblandingen og skru ned til ca 3/5 styrke altså litt over halvt.

Eggene helt over pølse%løk Foto: matmoro
La omeletten stå og godkjøre seg og stivne- litt «riksing» på stekepannen slik at det ikke fester seg i bunn er lurt. Siste minuttene-strø over finhakket paprika, purreløk etc om du skal ha det og legg på osten. Vend over «dobbelt» helt til slutt og la hvile 1-2 minutt med varmen av mens du dekker på bordet.
Mettende og godt!
Leave a comment