Enkel og god fruktsalat til grillmaten

Denne sommeren har det vært mange fine dager for grilling, en luksus vi ikke er altfor bortskjemte med her på vestlandet. Mens middagene gjerne varieres endel fra de enkleste grillpølsene til litt mer kompliserte kjøtt eller kyllingretter er det fort gjort å glemme tilbehøret. Ikke et vondt ord om potetsalat, grillsalat etc som man får kjøpt ferdig på boks-men det er nå ofte både bedre og sunnere å lage eget tilbehør.

Jeg lager endel Coleslaw som er enkel, god og ikke minst-holder seg godt i kjøleskapet. En annen favoritt er denne fruktsalaten- som er enkel og kjapp å lage-og ikke minst veldig god! Den passer til omtrent alt av grillmat, og særlig godt passer den til litt kraftig krydret/marinert mat som f.eks flintstek, kylling eller koteletter. Den tar bare 5 minutter fra start til slutt og kan fint lages ute på terrassen mens grillmaten godgjør seg på grillen. Den tåler å stå litt i kjøleskapet men helst ikke mer enn en dag.

Du trenger (tilbehør til 2-3 voksne):
1 eple
1 banan
1 pære
1 boks fruktyoghurt (melon er glimrende)
litt majones (kan sløyfes)

Ingredienser fruktsalat Foto:Karl Inge S

Ingredienser fruktsalat Foto:Karl Inge S

Slik gjør du:
Kutt opp frukten i passende biter, terninger på ca 0.5-1cm er passende, de kan gjerne være litt variert i størrelse. Bland fruktbitene sammen i en bolle og rør inn youghurten- begynn med ca en halv boks (2.5dl) og ta evt oppi litt mer hvis det er ønskelig. Littegrann majones binder det litt sammen men det er ikke nødvendig, og den er sunnere uten for de som er opptatt av slikt. Server med grillmaten og nyt! Eventuelle rester kan fint nytes som snack til kvelds!

Fruktsalat og grillet kylling Foto:Karl Inge S

Fruktsalat og grillet kylling Foto:Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

3 Trackbacks & Pingbacks

  1. Chilimarinert kylling med fruktsalat | matmoro.no
  2. Oppskrift Moink balls herlig enkel grillmat |
  3. Grillspyd med hvalkjøtt |

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.