Enkel oppskrift bananbrød for restebananer
Bananbrød er en genial måte å bli kvitt overmodne bananer på, og så er det godt også!
Ingredienser:
3 modne bananer
2 egg
1/2 kopp sukker
1/3 kopp smeltet smør
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/2 ts salt
1 1/2 kopper mel
Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 175 grader.
Mos de modne bananene med en gaffel i en stor bolle.
Tilsett eggene, sukkeret, det smeltede smøret og vaniljeekstrakten, og rør alt sammen til det er godt blandet.
Tøm oppi deretter bakepulver, natron og salt, og rør igjen.
Tilsett mel og rør til deigen er jevn.
Hell deigen i en smurt brødform.
Stek i 50-60 minutter, eller til en tannpirker satt inn i midten av brødet kommer ut ren.
Avkjøl bananbrødet i formen i noen minutter, før det tas ut av formen og avkjøles helt på rist.
Skjær brødet i skiver og server.
Tips: Du kan legge til nøtter, sjokoladebiter eller andre ingredienser for å gi bananbrødet en ekstra smak.
Leave a comment