Enkel quesadilla med kjøttdeig

Dette er egentlig den perfekte restematen etter taco- man har så godt som alle ingrediensene allerede! Tilbehøret her er litt sånn «man tager hvad man haver» men jeg syns absolutt det er best med litt futt mellom lefsene, så litt hot salsa og/eller jalapenos er et must for meg.

Du trenger (2 voksne):
400gram kjøttdeig eller karbonadedeig
Hvitost (kan med fordel rives/strimles)
Tortillalefser

Tilbehør etter min smak:

Mais
Løk
Salsa
Jalapenos
Rømme

Slik gjør du:
Lag klar fyllet, dvs stek kjøttdeigen og bland inn hakket løk-og gjerne maisen også på slutten asv steketiden. Hvorvidt man vil blande inn f.eks jalapenos,tomatbiter osv i fyllet eller legge på i lefsen er litt smak og behag. Når fyllet er ferdig, vask pannen og sett den tilbake på plannen på medium+ varme (ca 6-7/10 passer på min komfyr) men ikke ha i smør eller olje!

Legg fyll på halvparten av en lefse, legg på ekstra tilbehør og topp med ost.

Fyll og ost på plass Foto:Karl Inge S

Fyll og ost på plass Foto:Karl Inge S

Brett over lefsen og legg den i stekepannen-OBS- her lønner det seg å bruke en stor stekespade, kjedelig når halve fyllet renner ut i stekepannen når man flytter lefsen oppi! Litt avhengig av stekepannen og størrelsen på lefsene kan man steke 2 om gangen, men jeg anbefaler egentlig en om gangen så holder man de bare varme under aluminiumsfolie eller et rent håndkle etterhvert.

Del i snitter og server med litt rømme til- rømme er en fin kontrast til de sterke smakene i fyllet, ihvertfall om man bruker sterk salsa og jalapenos. God og kjapp restemiddag, eller bare en enkel middag når man har litt begrenset med tid.

Quesadilla på 1-2-3 Foto:Karl Inge S

Quesadilla på 1-2-3 Foto:Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.