Enkle gode bananboller

Bananboller er en enkel og god måte å bli kvitt brune bananer på-husk at det søte trekker ut i bananen når de blir brune, så selv om de ikke er like «appetittelige» lenger så smaker de godt! Du vil bli overrasket over hvor svarte bananer kan være utenpå uten at de er ødelagte-bananer er noe vi ofte hiver leeeenge før det er nødvendig. Denne oppskriften er hentet fra Spisoppmaten sin Instagramkonto, anbefaler den!

banan

Du trenger (pr.banan-bare gang opp med antall bananer)
1 godt moden banan
1 dl havregryn
En neve (ca 0.5 dl) rosiner (kan droppe smen de blir best med)
1 ts kanel

Slik gjør du:

Sett stekeovnen til 180 grader
Mos bananene i en bolle, og rør inn havregryn, rosiner og kanel.
Form boller av massen, og fordel utover stekebrettet (husk å ha på bakepapir/stekepapir). Sett i ovnen og stek i cirka 15 minutter-de er klare når de er litt gylne og bittelitt «brent» ytterst på havregryn/rosiner som stikker ut.

Passer som snack, niste, til kaffen eller dessert 🙂

Overmodne bananer passer også godt til:
Bananpannekaker
Bananmilkshake

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.