Enkle hjemmelagde vårruller

Vårruller er enkelt og godt og jeg angrer på at det gikk så lang tid før jeg prøvde meg på egne hjemmelagde! Denne oppskriften er svært enkel og vel nærmest for en «grunnoppskrift» å regne, etter å ha laget denne en gang og to kan man godt utvide den litt med litt mer smak til fyllet, f.eks med muslingsaus,fiskesaus etc – prøv deg frem til din smak! Jeg lager mine vårruller i stekeovn- de blir nok hakket hvassere i frityr, men jeg syns det blir i overkant usunt-dessuten blir det mye gris også….. Ønsker du å fritere disse er det bare å søke litt på nett så finner du beskrivelse av hvordan det gjøres, jeg har ikke gjort det…

Dette trenger du til ca 15 vårruller:
Vårrull papir (fåes i asia-butikker og også noen andre f.eks MENY har) f.eks TYJ SPRING ROLL PASTRY
400gram kjøttdeig/karbonadedeig
1/3 hodekål
3 gulrøtter
1 stor løk
1-2 fedd hvitløk
Nudler ca 100 gram (mange bruker glassnudler, jeg bruker Vermicelli nudler)
2 ts soyasaus
1 ts sweet&sour saus
1 egg (til liming)

Ingredienser vårruller Foto:Karl Inge S

Ingredienser vårruller Foto:Karl Inge S

Slik gjør du:
Husk å ta vårrullarkene ut av fryserne først, de tiner ganske fort.
Rasp hodekål og gulrot og finhakk løken og hvitløken. Tilbered nudlene slik det står på pakken. Stek kjøttdeigen og når den er omtrent ferdigstekt hiver du oppi kål,gulrøtter og løk/hvitløk. Bland godt og stek videre til kjøttdeigen er ferdigstekt og grønnsakene er blitt litt myke.

Bland alt dette sammen med nudlene i en bolle, før du rører inn soyasausen og sweet&sour sausen. Rør alt godt sammen mens du blander i sausen!

Fyllet er klart Foto:Karl Inge S

Fyllet er klart Foto:Karl Inge S

Jeg har laget en egen beskrivelse av hvordan du ruller vårruller men enkelt sagt- ha spissen på papiret mot deg, legg på ca 2-3 gode ss med fyll og så ruller du over, bretter inn og voila! Jeg bruker et pisket egg på den øverste spissen for å «lime» den sammen, fungerer glimrende!

Brett inn kantene Foto:Karl Inge S

Brett inn kantene Foto:Karl Inge S

Så steker du de ca 12-15 minutter på 200 grader i stekeovnen til de har fått en fin gyllen farge- ferdig til servering! Serveres med saus/dip (f.eks helt enkel sweet&sour) og kanskej en liten salat ved siden av også. God appetitt!

PS: I kommenarfeltet har flere lesere kommet med gode tips til hvordan de får sine vårruller sprø og gode

Vårruller klare til servering Foto:Karl Inge S

Vårruller klare til servering Foto:Karl Inge S

Likte du denne oppskriften? Da setter jeg veldig stor pris på om du benytter en av knappene under til å dele den på f.eks Facebook eller Twitter 🙂

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

14 Comments on Enkle hjemmelagde vårruller

 1. Rita-har du porøvd å bruke varmluft de siste par minuttene?

 2. Rita Elvebredd // 15. januar 2018 at 08:29 //

  Hei ! Jeg lade vårruller for 1.gang nå. Kjøpte ark fra » TJY spring rolls pastry – fra Spring Home.(coop mega) Noe feil er det, stekte i ovnen på 220gr., ca 12 min.D9e ble ikke «brune», og ble sprø som kjeks ! Pensla de med olje. Hva gjør jeg feil ?

 3. Jeg lager store posjoner, og fryser de ned (før steking) tar de rett fra fryser inn i ovnen på 180 grader. Ca 20 minutter. Bruker en spruteflaske og sprayer lett etter halve steketin har gått.
  De blir sorø og fine !

 4. Takk for tips Tonelise, Agnete, Eide og Elin 🙂

 5. Æ steike mine vårrulla på 200g varmluft. 10 min på kver sia og da bli både topp og bunn sprø og god 🙂

 6. viss du pensler de med olje før du setter vårrullene i steke ovnen so blir de nok litt mer sprø , men likevel ikke så usunne som med frityr:)

 7. Vårruller blir så mye bedre når det friteres. enkelt er det og. friter det i wok panne med solsikkeolje eller frityrolje til den er gylden. nam nam. da blir den sprø og god

 8. Katrine : stek de heller i 7 – 10 min på middels varme i helt vanlig panne med olje, da får du også «rullet» de under steking til en jevn gyllenbrun farge, blir sprøstekt hele veien rundt..

 9. Hmmm-har ikke hatt helt det problemet-dvs de blir gjerne litt myke på undersiden der de ligger nedpå men ellers nokså sprø… kanskje avslutte med varmluft siste 2-3 minuttene i stekeovnen og se om det hjelper?

 10. Katrine // 21. august 2014 at 18:37 //

  Hei. Jeg har laget vårruller et par ganger nå, og prøvd ulike metoder å tilberede dem på. Både fritering og steke dem i ovnen, men de blir aldri ordentlig sprø. Smaken blir god, men erfaringen er at de blir vasne og bare lit sprø på oversiden om ikke i det hele tatt. Har du noen tips?

 11. Det er egentlig veldig vanskelig å si-jeg ahr endt på ca 15 hver gang men litt mindre fyll/litt mer fyll så er man på alt fra 10 til 20…..

 12. Hehe 😉 så ikke det. Takk! 🙂

 13. Nora, det står «Dette trenger du til ca 15 vårruller:» =)

 14. Hei! Vårrullene ser velsig gode ut, det er bare en ting jeg lurer på, hvor mange ruller blir det ca? Jeg skal lage til hele familien og trenger mange.

2 Trackbacks & Pingbacks

 1. 5 tips til julematen | Manneblogg
 2. Dette serverer du kompisene når dere ser kamp | Fotballmoro

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.