Slik lager du fårikål
Enkel og god fårikåloppskrift som alle kan mestre. Husk å lage nok til dagen etterpå, det er best da nemlig 🙂
Du trenger til 4 porsjoner:
ca 1.5-2kg fårekjøtt (lam eller sau)
ca 1.5 kg hodekål (et stk)
2 ts salt
4 ts hel pepper
ca 3dl vann
Slik gjør du:
Del hodekål i båter. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte. Strø salt og pepper mellom lagene. Du bør begynne med kjøtt. Pepperkornene kan også legges i en spesiell pepperholder.
Hell på vann. Kok opp og la fårikålen trekke over svak varme (med lokk på) til kjøttet er mørt ca 2 timer- det tåler fint å stå lenger enn 2timer også! Bruker du sau og ikke lam ville jeg brukt minst 2.5 timer… Pass på så det ikke brenner seg fast i bunnen, ikke rør rundt men «rist» litt forsiktig på gryten innimellom.
Server rykende varm med nykokte poteter.
Versjon 2-med jevning
Nå har jeg prøvd med jevning også, dvs ca 1 ss hvetemel mellom lagene, merket ingen forskjell på smaken men kanskje litt mer «fylde» i sausen/kraften….
Versjon 3- med forbruning av kjøttet
Da er en tredje variant prøvd, denne gang brunet jeg kjøttet kjappt et par minutter på sterk varme i smør. Dette ga faktisk en litt annerledes smak som jeg likte-og jeg tror dette blir min foretrukne variant fra nå av!
Skal prøves til helga det da 🙂
Bare dryss litt mel mellom hvert lag. Noen spisdskjeer.
Hvor mye jevning bruker du da? Ser det er endel oppskrifter med jevning men det står type «litt mel» liksom…
Synes fårikål er best med jevning. Og absurde mengder hel pepper.
Snadder med fårikål, men pepperholder er for pyser 😉