Torsk info og næringsinnhold

Ovnsabkt torsk med pesto Foto: karl Inge S

Torsk er en fantastisk fisk-ikke bare finnes den langs hele kysten vår, fra tarebeltet til langt til havs-men den kan fiskes og spises hele året-selv om mange vil mene den er best de «kalde» måndene fra september til april. Torsk er en utrolig anvendelig fisk-den er fast i kjøttet og kan stekes, bakes, grilles, kokes og bakes-ja den kan kort sagt brukes på alle måter og både til hverdag og fest. Sunn er den også!

Oppskrifter til torsk nederst i artikkelen

Næringsinnhold pr.100gram tosk
Energi: 319 kJ / 75 kcal

Næringsstoffer:
Protein: 18,1 g
Fett:
Mettet fett: 0 g
Cis-enumettede fettsyrer: 0 g
Cis-flerumettede fettsyrer: 0,1 g
Omega-3: 0,2 g
Omega-6: 0 g
Kolesterol: 58 mg
Vitaminer:
Vitamin A: 2 RAE
Vitamin D: 1,4 μg
Riboflavin: 0,11 mg
Vitamin B12: 1 μg
Mineraler:
Jern: 0,1 mg
Selen: 30 μg
Jod: 143 μg

Oppskrifter med torsk:
Torsk i form
Kokt skrei
Ovnsbakt torsk med pesto