Granateple

Granateple er en av disse sunne fruktene fra middelhavsområdet som har fått økt popularitet de siste årene. Bittelitt kronglete å bruke men verdt det-god på smak og veldig sunn!

Skyll granateplet og skjær av litt ytterst i enden der rosetten sitter (skalken om man vil). Skjær f litt inn gjennom skallet med en skarp kniv rett ut for skilleveggene. Grip rundt eplet med tomler og pekefingre, bryt det forsiktig fra hverandre og ta bort midtstilken. Frøene er nå spiseklare og spis dem gjerne rett fra skallet med gaffel eller skje. Skal du å bruke frøene løse, kan du holde rundt eplet og banke forsiktig på granateplet med baksiden av en kniv, en sleiv elle rlignende. Hold granateplet ned i en bolle eller et fat, det spruter/griser litt og den rødfargen er omtrent som rødbet, den er kjip å få vekk.

Oppbevaring:
Helst i en kjøig kjeller elle rlignende rundt 10 grader, men har man ikke det er romtemperatur bedre enn kjøleskap-den holder seg godt i romtemperatur og.

Næringsinnhold pr 100gram:
Energi kj 336
Energi kcal 80
Fett 1,2gram (mettede fettsyrer 0,1)
Karbohydrater 13,7gram (herav sukkerarter 13,7)
Salt 0
Kostfiber 4gram
Protein 1,7gram
Folat 38ugram (19% av ref.verdi)
Cobber 0,16mg (16% av ref.verdi)