Full Engelsk frokost

«Full English breakfast» er et begrep de fleste kjenner, og mange vil kanskje påstå at noe bedre har ikke England gitt til verdens matkultur…. Opprinnelig menes det at frokosten var en nødvendig del av kostholdet til arbeidere med lange dager med fysisk arbeid, men det er nok mer sjelden at dette spises daglig til frokost nå. Lunch er kanskje mer praktisk for en slik rett, og for mange av oss er en variant av denne et «must» når vi besøker hotellfrokosten- dette er nemlig den ultimate «dagen-derpå» frokosten, men man er nok ofte ikke opplagd til å lage den når man trenger den mest….

Etterhvert er det kommet utallige varianter av denne retten, og i tillegg til at alle landene i Storbritannia selvsagt skal ha «sin» variant så har den utviklet seg forskjellig i de tidligere delene av det engelske imperiet også. Det er dog noen ingredienser som anses som «nødvendige» og det er egg og bacon, og svært ofte også pølser og tomater eller tomatbønner. (Tomatbønner blir av noen sett på som veldig amerikansk og dermed ikke «korrekt»….) Sopp,pudding,løk og skinke er andre vanlige ingredienser. Dette er ikke så mye en «korrekt oppskrift» (strengt tatt er det drøyt å kalle dette en oppskrift uansett) mer som et tips til en enkel og god måte å lage engelsk frokost på.

Du trenger:
Egg
Pølser
Bacon
Tomatbønner
Brød

Slik gjør du:
Det er ikke akkurat rakettforskning å lage dette, men tidsmessig synes jeg det er enklest å gjøre det slik:

Jeg begynner med å ha tomatbønnene i en liten gryte og sette den på middels varme slik at de får noen minutter å bli varme på. I stekepannen på middels varme begynner jeg med pølsene som tar lengst tid, så skrur jeg opp temperaturen litt og legger eggene og baconet i pannen omtrent samtidig. Har du ikke stor nok stekepanne, hold pølsene varme i ovnen eller dekk de til etter at du har tatt de av pannen. Skal du ha sopp oppi vil jeg anbefale at de legges på omtrent samtidig med pølsene. Etter ca 10 minutter fra pølsene ble lagt i pannen skal det meste være ferdig omtrent samtidig, og kan plasseres på tallerken med brød. Mange liker å riste brødet slik at det blir toast, jeg foretrekker å smøre litt godt med smør på vanlige brødskiver.

Full engelsk frokost en solif start på dagen Foto:Karl Inge S

Full engelsk frokost en solid start på dagen Foto:Karl Inge S

Her en variant uten bacon Foto:Karl Inge S

Her en variant uten bacon Foto:Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

1 Comment on Full Engelsk frokost

  1. Min rekkefølge: bacon først. Da får alt annet steke i deilig baconfett. Når alt er stekt så tømmes bønnene oppi varm stekepannne. Varmes opo på få sekunder.

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Maten som redder dagen derpå | matmoro.no
  2. 6 tips til påskemenyen | matmoro.no

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.