Gratinert kyllingform

Dette er en veldig enkel og kjapp middag, velsmakende og den kan gjøres klar i god tid dersom man skal ha gjester slik at man bare trenger hive den i ovnen når det nærmer seg spisetid. Det viktigste med denne retten er fløten, og hva man blander oppi den før man heller i formen. I denne oppskriften har jeg brukt hvitløk og chilipulver, men variasjonsmulighetene er uendelige.

Du trenger til 4 personer:
ca 600 gram kylling (for 4 voksne bør man ha 800 gram)
2 tomater
1-2 paprika
1 stor løk
2 hvitløksfedd
3 dl fløte
hvitost
krydder

Slik gjør du:
Del tomatene i skiver og strimle opp kyllingen. Legg tomatene i bunn av en ildfast form (f.eks lasagneform) og legg kyllingen oppå. Hakk opp løk og paprika og strø over. Press hvitløken i fløten og rør inn sammen med krydderet. Hell fløten i formen og legg ost øverst. Settes i forvarmet ovn på 200 grader i ca 20 minutter og voila-ferdig. Server gjerne med baguetter til.

Ingredienser foto:karlingestumo

Rør hvitløk og krydder inn i fløten foto:karlingestumo

Begynn med tomat og kylling foto:karlingestumo

Legg på løk og paprika før du heller fløten over foto:karlingestumo

Ferdig gratinert foto:karlingestumo

Klar til middag foto:karlingestumo

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 Comments on Gratinert kyllingform

  1. HAdde så tynne kyllingbiter kjernetemp på 50grader etter 20minutt? Høres rart ut…nå står det «ca 20» så det kan ha vært litt over men ikke mye…husker ikke nøyaktig men jeg skriver ikke 20 hvis jeg brukte en halvtime, og som oftest tar jeg jo utgangspunkt i en oppskrift jeg har fått annet sted fra. Jeg sjekket 5 tilfelsige oppskrifter med kylling i form via google nå og alle oppga 20-30 min med 190-200 grader som temperatur.

  2. Jeg fatter ikke hvordan folk får ferdig kylling på 20 minutter I en ildfast form på 200 grader med såpass mye væske.. Etter 20 min på vår sprett nye kvalitetsovn hadde kyllingen en kjernetemp på snaue 50 grader..

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.