Grilltips: Indirekte grilling på enkel kulegrill

Dette er et lite triks jeg har brukt endel i sommer- husker ikke helt hvor jeg så det første gangen men det fungerer så bra at jeg må dele selv om mange nok kjenner til det fra før- Indirekte grilling betyr kort sagt at man ikke har maten direkte over kullet. På større griller gjøres dette ofte enten med flere høydenivåer på grillen, eller det er adskilte seksjoner i grillen-men det er det ikke på en enkel kulegrill. Indirekte grilling er nødvendig for mye grillmat- bla vil man ofte få bedre biffer (indrefilet osv) dersom man først «svir» kjøttet litt direkte over grillkullet og så trekker det til side for indirekte grilling. Det er litt som når man skrur ned stekepannen, og man kan også lage mat nesten som i stekeovn med indirekte grilling. Indirrkte grilling forutsetter at man har lokk, ellers vil det ikke være jevnt varmt i grillen.

Slik gjør jeg:
Før jeg fyller på kull setter jeg en aluminiumsform ned i grillen-disse fås kjøpt de fleste steder som selger grillmat og det finnes flere størrelser.Den kan settes til ene siden eller midt i med kull på begge sidene. Jeg fyller formen med vann-det er ikke nødvendig men det hjelper til å holde litt jevn temperatur og ikke minst-det fanger opp drypp fra maten som enkelt fjernes etterpå, noe som gjør det mye enklere å holde grillen ren og pen.
Kullet legger jeg ved siden av formen, mengde kull avhenger av hva som skal grilles og hvor lenge det skal grilles. For ekstra røksmak kan trebiter (da mener jeg ikke kapp fra kledningen men f.eks biter av plommetre eller lignende!) legges på kullet.

Formen settes ned før kull fylles på Foto:Karl Inge S

Formen settes ned før kull fylles på Foto:Karl Inge S

Med indirekte grilling øker muligheten for variasjon i matlagingen på en enkel kulegrill- f.eks er det et must til Moink balls som jeg har blitt veldig begeistret for!

Dårlig mobilbilde men her er moinkballs på indirkte grilling og en form med poteter på direkte Foto: Karl Inge S

Dårlig mobilbilde men her er moinkballs på indirekte grilling og en form med poteter på direkte Foto: Karl Inge S

HAr du noen gode grilltips å dele- bruk gjerne kommentarfeltet!

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Fylt paprika på grillen aka paprikaomelett |

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.