Hvitløk

Ingredienser hvitløksdressing foto:karlingestumo

Ingredienser hvitløksdressing foto:karlingestumo

Hvitløk er en av de viktigtse smakstilsetterne vi har-den er tilgjengelig hele året og er et «must» på de aller fleste kjøkken! Den kan brukes rå, stekt, kokt og bakte-kort sagt på alle vis. Vær obs på at ved høy temperatur, særlig ved steking kan det dannes en kraftig smak som blir i overkant…..

Av og til holder det å bare gni litt fersk hvitløk på noe for smak-jeg gjør det når jeg lager burgere-gnir rå hvitløk litt på ene delen av burgerbrødet-gir en svak hvitløksantydning uten at det setter for mye smak…

Oppbevaring:
Tørt og gjerne kjølig, gjerne i kjøleskap-ihvertfall i sommerhalvåret.

Næringsinnhold pr.100gram :
Energi kj 486
Energi kcal 115
Fett 0,6gram (heravmettede fettsyrer 0,1)
Karbohydrater 18,6gram (herav sukkerarter 3,9)
Kostfiber 1,7gram
Protein 7,9 gram
Salt 0
Vitamin C 17mgram (21% av ref.verdi)
Vitamin B6 0,38mg (27% av ref.verdi)
Kalium 620mgram (31% av ref.verdi)
Fosfor 170mg (24% av ref.verdi)

Oppskrifter med hvitløk:
Hvitløksdressing til sjømat
Fløtegratinerte poteter med hvitløk