Her kjøper du kylling uten Narasin

Ovnsbake kylling med grønnsaker og søtpotetpure Foto:Karl inge S Ovnsbake kylling med grønnsaker og søtpotetpure Foto:Karl inge S

Det har i det siste vært stor oppmerksomhet rundt bruken av medikamentet Narasin i kyllingproduksjon. I den forbindelse har jeg lett litt rundt og funnet noen alternativer til kylling som produseres med Narasin-alternativene er ikke mange, men de finnes. Såvidt jeg har funnet ut er det under 1% av kyllingene som selges i Norge som ikkke kommer fra produksjon med Narasin… Alternativene er noe dyrere, men det er det verdt for mange vil jeg tro, om ikke annet for å markere at forbrukere har makt de også! Produsentene som ikke bruker Narasin har oftest også betraktelig mer plass pr.kylling og de bruker raser som er mer saktevoksende og følger naturlig døgnrytme. (Andre produsenter bruker oftest hurtigvoksende raser som har lys hele døgnet for raskere vekst.)

Her er en liste over de jeg har funnet sålangt:

Stange kylling Hjemmeside
Stange selges på REMA 1000 over hele landet og er den lettest tilgjengelige kyllingen uten Narasin i produksjonen!

Holte Gård Hjemmeside
Utvalgte butikker. særlig Oslo/Østlandet-sjekk fullstendig liste

Gårdsand Vestfold Hjemmeside
Meny, Ultra, Centra&Jacobs, Ica Supermarked og Coop Mega- også endel andre grossister/butikker

Smaalene Gaardskylling Hjemmeside
Selges hos Coop-butikker og hos ICA

Tar gjene imot tips/innspill på dette i kommentarfeltet, både mtp produsenter jeg ikke har fått med meg og utsalg som selger Narasinfri kylling. Legg gjerne med link så jeg kan sjekke tipset før jeg legger det til.

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 Comments on Her kjøper du kylling uten Narasin

  1. Utelot Smaalene fordi jeg ikke finner konkret på Priors sider at den er Narasinfri- har lagt den til nå etter flere henvendelser. Prior bør legge denne informasjonen til info siden om Smaalene Gaardskylling 🙂

  2. Jeg gjør oppmerksom på at dere har utelatt Smaalenene Gaardskylling (tidligere Liveche)i din oversikt over Narasinfri kylling. Vi er tre produsenter som produserer denne kyllingen. Kyllingen får du kjøpt i Coop-butikker og på ICA.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.