Hjemmelagde fløtegratinerte poteter med hvitløk

Fløtegratinerte poteter er tidenes beste bifftilbehør i min bok. Det er mektigt, smakfullt og passer utmerket til biff og en god saus eller stuing. Det er enkelt å lage også-tar litt tid men det meste av den tiden gjør stekeovnen jobben for deg mens du gjør klar det andre til middagen.

Du trenger (2 personer):
ca 4 poteter-medium store
Matfløte (ca 3dl)
1/2 løk
1 hvitløksfedd
Hvitost
salt/pepper

Løk og hvitløk kan forøvrig droppes selv om jeg vil anbefale å ha det med. For barn kan det være greit å lage det uten løk/hvitløk.

Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader. Skrell potetene og del de i tynne skiver, finhakk hvitløk og løk. Finn en form som passer til mengden og begynn med poteter, legg oppå løk/hvitløk-krydre litt forsiktig med alt og pepper- og så et lag til med poteter. Hell over fløten. (Fløten trenger ikke dekke potetene helt, den koker opp). Sett i ovnen.

Klar for ovnen Foto:Karl Inge S

Første lag lagt Foto:Karl Inge S

Etter ca 40 minutt-ta formen ut, vend litt forsiktig på potetene og legg ca 100gram revet hvitost på toppen- sett inn i ovnen igjen og gi det ca 15 minutt til-så er det fedig.

OBS- veldig varme når de tas ut av ovnen, la de kjøle seg litt før servering!

Fløtegratinerte poteter klare til å nytes Foto: Karl Inge S

Fløtegratinerte poteter klare til å nytes Foto: Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.