Hjemmelagde karbonader og rotmos
Hjemmelagde karbonader er skikkelig snaddermat, og rotmos er meget godt som tilbehør. Du lager det enkelt og kjappt selv, og det blir sunnere og mye bedre enn ferdigvariantene! Hele middagen er klar på litt over en halvtime.
Begynn med rotmosen, så kan du lage klar karbonadene mens grønnsakene koker:
Du trenger (ca 3 porsjoner som hovedtilbehør):
300 gram poteter
300 gram kålrot
300 gram gulrøtter
ca 1 dl fløte
salt&pepper
Slik gjør du:
Del grønnsakene og potetene opp i terninger og kok dem ca 20 minutter til de er myke.
Nå lager du klar karbonadene-se lenger ned for oppskrift og fremgangsmåte
Metode1:
Hiv terningene oppi en foodprocessor sammen med fløte og salt&pepper. (smak litt til med salt&pepper underveis). Kjør korte intervaller på mosen, den skal ikke bli for tynn/most men heller ikke ha store klumper. Dette er «hurtigvarianten».
Metode2:
Tøm av vannet, hiv en god klatt skikkelig smør sammen med terningene i gryta og mos med en god tresleiv eller en «moser» om du har en slik. Tar 2-3minutter og blir hakket hvassere enn hurtigvarianten i foodprocessoren.
Karbonadene lager du med de smakstilsetningene (løk,hvitløk, krydder osv) etter egen smak, men her er noen smakfulle jeg liker:
Du trenger til ca 4 karbonader
400 gram karbonadedeig
1 ss potetmel (kan droppes)
1/2 finhakket løk
salt,pepper,chilipulver
Bland alle ingrediensene godt. Form 4 karbonader med hendene og legg de klar til steking.
Når du er ferdig med rotmosen lar du den vente i foodprocessor/gryte mens du steker karbonadene, ca 3 minutter på hver side bør holde. Server med god kald drikke, gjerne en litt kraftig øl som Newcastle Brown Ale og nyt!
Takk 🙂 Er ikke smør, er nok bildet som lyver litt, tipper det er potetbiter med fløte på som ser ut som smørklumper. Når det er sagt-smør hadde sikkert vært helt ok oppi 🙂
Bra blogg!! Lurte på om det er smør du har i rotmosen?? Du har mye god mat her ser jeg!!!