Hjemmelagde varme smørbrød

Ideen til dette fikk jeg for noen måneder siden når jeg laget smørbrødkake – den var veldig god men jeg styrer unna baking om jeg kan…. Siden smørbrødkaka var veldig god-og enkel unntatt at jeg syter litt med gjærbakst- har jeg derfor forenklet det hele til litt mer hverdagsmat- enkelt, kjappt og veldig godt. Fungerer både som god lønsj, lett middag eller kos til kvelds. For dere med barn- det kan være en ide å lage hele fyllet uten purreløk, ta til side litt av fyllet til barna og så tilsette purreløken for de voksne.

Fra start til ferdig går det ca en halvtime, inkludert tid i ovnen- det er selvsagt mulig å lage mer fyll, den holder seg fint en dag og to innpakket i kjøleskapet.

Du trenger til fyllet-holder til ca 7-8 smørbrød:
3 hardkokte egg
200 g skinke/evt. pølse
1 liten purre
150 g norvegia/jarlsberg ost
1 pk majones
100 g revet ost (til gratinering)

Slik gjør du-fyllet:
Det første du gjør er å hardkoke 3 egg, mens disse koker begynner du å hakke opp ost,purre og skinke-når eggene er ferdigkokte hakker du opp de også.

smørbrød fyll

Fyllet er nesten klart Foto:Karl Inge Stumo

Alle disse ingrediensene rører du sammen med en pakke majones i en bolle- bland godt! Så tar du og fordeler fyllet på skivene- her er det selvsagt mulig for egne ønsker- f.eks paprika som jeg er glad i, litt ekstra ost,litt løk, litt mais-mulighetene er mange!

varme smørbrød

Nesten klare for ovnen Foto:Karl Inge S

Ha på litt revet ost på toppen og inn i ovnen ca 200grader ca 10 minutter….og voila, deilige varme smørbrød klar til servering! Det beste med de er de bitene med smeltet ost inne i fyllet etter min mening….

Gode enkle varme smørbrød Foto:Karl Inge S

Gode enkle varme smørbrød Foto:Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.