Hjemmelaget elgburger

Den observante leser har nok merket seg at denne bloggeren har en svakhet for hamburgere i forskjellige varianter… så da jeg fikk rasket til meg noen kilo ypperlig elg klar til bruk var elgburgere første på listen over bruksområder! Jeg har forsåvidt laget elgburgere før, men da på «bestilling» og med krav om at den skulle blandes 50/50 med vanlig kjøttdeig for en litt mildere smak. Jeg bestemte meg derfor for å lage en burger med kun elg, og lite ingredienser/smaker utenom, for å virkelig få en ren elgsmak på burgeren. Etter å ha spist noen av denne må jeg si meg godt fornøyd med resultatet, men smaken er nokså annerledes enn vanlig kjip kjøttdeigburger, så vær obs på det…. Det er jo heller ingen ulempe at det å lage slike hjemmelagde burgere er både kjappt, lettvint og rimelig-og betydelig sunnere enn kjøpeburgere!

Du trenger:
1 kg elgkjøtt (holder til ca 6-7 store burgere!)
Potetmel
2 egg
Krydder (litt salt&pepper, og jeg hadde også oppi et par knuste einerbær for litt ekstra «viltsmak» )

Hamburgerbrød og tilbehør kommer utenom, for eksempel paprika,tomat,løk,ketchup, dressing etc-men husk-man lager ikke skikkelige hjemmelagde hamburgere for å drukne de i ThousandIsland….

Enkel mat! Foto:Karl Inge Stumo

Slik gjør du:
Bland elg og egg i en bolle, bland sammen (skal ikke finpiskes!)-jeg bruker enten en stor tresleiv til å blande med, eller hendene. Når du har gjort dette sper du på med bittelitt potetmel av gangen for å få rette konsistensen. Krydre litt underveis, særlig er det viktig at einerbærene om du bruker det blir rørt godt ut da disse har kraftig smak. Lag en bolle i hendene og form til en hamburger-enkelt og greit!

1kg elg ga 7 hamburgere av passelig størrelse Foto:Karl Inge Stumo

Tilbehøret velger man jo etter smak og behag, men jeg vil igjen insistere på at slike burgere ikke druknes i dressing og ketchup! Et lite tips dog-når hamburgerbrødene er klare, ta en hvitløksfedd, del den i to og gni forsiktig over innsiden av ene brødet- dette gir en fin smak av hvitløk uten at man får klumper eller at smaken blir påtrengende. God appetitt!

Nydelige enkle elgburgere…. Foto:Karl Inge Stumo

Mine andre hamburgeroppskrifter:

Verdens beste hamburger

Enkel hjemmelaget hamburger

Hjemmelaget hjorteburger

Likte du denne oppskriften? Da setter jeg veldig stor pris på om du benytter en av knappene under til å dele den på f.eks Facebook eller Twitter 🙂

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

1 Comment on Hjemmelaget elgburger

  1. Ser godt ut!

3 Trackbacks & Pingbacks

  1. Sosiale medier påvirker SERP | Manneblogg
  2. Sosiale medier og SERP - Webforumet.no
  3. Hjemmelaget hamburger med elg og storfe | matmoro.no

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.