Hjemmelaget grillmarinade med chili

En god marinade skal være enkel og KOS (Krydder, Olje, Syrlighet) og denne er midt i blinken. Jeg har bare prøvd den til helt enkle kjøttstykker/biffer og tar gjerne tilbakemeldinger dersom noen prøver den til f.eks kylling eller fisk. Jerg anbefaler at man marinerer i en plastpose- da er det lett å få skikkelig med marinade over hele kjøttet og man trenger mindre marinade.

Du trenger til ca 4 stykker med kjøtt:
2dl olje- her anbefaler jeg en litt fin olivenolje
1/2 sitron-men bare saften!
2 ts paprikapulver
1 liten løk
1/2 hvitløk (kan droppes)
Litt pepper (5-8 hele korn)
2 stk røde chili (den vanlige typen) helst fersk

Slik gjør du:
Vask chilien og hakk den opp, finhakk hvitløken, skjær løken i «ringer» og bland dette med de andre ingrediensene.

Kjøttet has i en plastpose (evt en dobbel dersom du er redd for søling) og blandes godt med marinaden. Bør ligge i marinaden minst en halvtime, men kan fint ligge natten over.

Mye smak i chilimarinade... Foto:Karl Inge S

Mye smak i chilimarinade Foto:Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.