Hjemmelaget hamburger med elg og storfe
Denne bloggeren har en STOR svakhet for hamburgere, noe som tydelig kommer frem på Matmoro.no- jeg har tidligere lagt ut oppskrift på elgburger , enkel hamburger og entrecoteburger men her kommer enda en variant! Denne varianten er et resultat av at noen synes det blir litt mye «viltsmak» på de rene elgburgerne. Denne varianten har også viltsmak, men litt mildere enn den rene elgburgeren og den er derfor f.eks bedre tilpaset barn og andre som er litt skeptiske til den smaken. (merkelig nok er det endel av de!)
Du trenger til ca 7-8 hamburgere:
400gram kjøttdeig (bruker kjøttdeig og ikke karbonadedeigen ettersom elgkjøtt er magert)
400gram elgdeig/elgfarse
1 ts potetmel (Ikke nødvendig men binder deigen litt før forming av burgerne)
salt og pepper etter smak
Etter smak:
Mange liker et egg og/eller en liten skvett fløte når de bruker viultkjøtt til burger/karbonader ettersom vilt har mye smak.
Lager man 8 hamburgere av dette ender de på ca 180 kcal pr.stk
Slik gjør du:
Bland kjøttdeig og elgdeig med litt potetmel og krydre lett med salt og pepper. Kna en 2-3 minutter til deigen er godt blandet men ikke for «myk». Form til boller og klem flate til hamburgere.
Stek på god varme et par minutter på hver side og la de hvile på pannen et par minutter etterpå-kjøttsaften skal piple litt forsiktig ut av burgerne på slutten, da er de ferdige.
Leave a comment