Hjemmelaget tacokrydder uten salt

Å lage eget tacokrydder (eller tex-mex krydder egentlig) kan virke litt rart-det finnes jo billig og ferdig i porsjonstørrelser i butikken-men fordelene er verdt de få minuttene det tar:

1. Du kan selv velge styrke/smak
2. Du slipper salt

Spesielt pkt 2 synes jeg er viktig-generelt får vi nordmenn i oss alt for mye salt- og ferdig krydder inneholder tullete mye salt etter min mening! F.eks inneholder et av de meste solgte tex-mex krydrene nesten 20% salt, det betyr at en «porsjonpose» inneholder nesten 5 gram salt og det er alt for mye etter min mening. De fleste bruker jo kjøtt som har litt salt, det er litt salt i tacoskjellene/tortillaene, kanskje litt i salsaen… Som du vil kjenne når du lager eget krydder er jo salt ikke særlig viktig for smaken, det er mer som en smaksforsterker-de mest dominerende smakene i tex-mex krydder er spisskummin og cayennepepper/pepper sammen med hvitløk! (Det kan man jo selvsagt endre litt når man lager eget-vil man ha mer oreganopreg og mindre sterk chili-ikke noe problem, bare å justere mengdene!)

Du trenger: (du kan enkelt gange opp mengdene for å lage mer om gangen)
Chilipulver 1 ss. (OBS-chilipulver kan være så mangt-begynn med mindre, smak deg opp i styrke!)
Malt spisskummin 2 ss.
Paprikapulver 2 ss.
Tørket oregano 2 ts.
Hvitløkspulver 1 ts.
Cayennepepper 1 ts.

tacokrydder

Ingrreedienser tacokrydder Foto: Matmoro

Denne mengden passer fort til 3-4 middager avhengig av hvor sterkt krydret du liker det og hvor mange dere er.

tex-mex krydder

Krydderglede Foto: Matmoro

Alt blandes godt-jeg har mitt krydder på et lite syltetøysglass og har hatt det stående i flere måneder i mørkt kjøkkenskap uten problemer! Kan brukes til taco, enchilladas, wraps-alt du vil ha litt tex-mex smak på rett og slett!

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.