Indrefilet av svin med søtpotetmos

Jeg begynte uken med en tung kjøttmiddag med entrecote og fløtegratinerte poteter, så da var det på sin plass å avslutte uken litt lettere. Indrefilet av svin er nydelig mat, og prismessig er det jo mer behagelig enn storfe. Søtpotetmos passer til meste etter min mening, og sammen med denne indrefileten ble det riktig godt!

Du trenger til 2 personer:
Indrefilet av svin ca 500 gram
4-6 søtpoteter (avhengig av størrelse)
Salt&pepper
Fløte

Se beskrivelse av hvordan lage søtpotetmos her

Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 125 grader. Gni litt salt&pepper inn i indrefileten. Sett stekepannen på god varme og smelt skikkelig smør til det er brunt- legg oppi indrefileten og brun den kjappt på alle sider. Sett inn steketermomter i den tykkeste delen og inn i ovnen i en ildfast form. Skrell søtpotetene , del dem i biter på ca 1.5*1.5cm og legg dem i en gryte med vann akkurat over terningene.

Når temperaturen har passert 60 grader (dette tar 30-45 minutt avhengig av tykkelse) setter du søtpotetene på kok. Kok dem møre, slå av vannet. La dem ligge i gryta med lokk til indrefileten har fått en kjernetemperatur på ca 75 grader (dette er gjennomstekt, jeg gjennomsteker alltid svinekjøtt). Ta ut indrefileten og la den hvile før du deler den opp. Nå tar du søtpotene i en foodprocessor med en skvett fløte, evt stamper dem i gryta. Ikke overdriv, dette er mos og ikke pure!

Når indrefileten har hvilt minst 5 minutter, del den opp og legg på tallerkenen sammen med søtpotetmosen. Lag gjerne en saus til, jeg har her brukt en ferdig grillsaus som ikke ble brukt opp i grillsesongen. Enkelt og godt.

Indrefilet av svin med søtpotetmos Foto: Karl inge S

Indrefilet av svin med søtpotetmos Foto: Karl inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.