Italiensk ostesmørbrød – Pandorato
Pandorato er den italienske varianten av French Toast- eller arme riddere som den «hverdagslige» varianten kalles. Dette er enkel og god mat som passer godt til lønsj og kvelds. Glimrende som en del av en skikkelig lønsj med gjester, bruk da gjerne firkantet loff for litt hvassere utseende enn vanlig loff gir.
Du trenger:
2 egg
2dl melk
Pepper
—-
Loff
Skinke (italiensk skinke er jo å foretrekke her men serrano fungerer helt fint)
Mozzarella
Slik gjør du:
Bland egg og melk, pisk lett sammen og krydre med litt pepper. Del opp loffen i TYKKE skiver, skjær bort skorpen. Del de tykke skivene i to men la de henge sammen i ene siden. Nå åpner du opp brødgapet(pun intended!) og stapper inn skinke og mozarella.
Dypp disse i melk/&egg blandingen (en pølseklype fungerer utmerket til dippingen!) og stek de på middels varme, ca 2-4minutter på hver side etter varme og smak. Nydelige gyllenbrune ostesmørbrød på 10 minutter!
Leave a comment