Italiensk ostesmørbrød – Pandorato

Pandorato er den italienske varianten av French Toast- eller arme riddere som den «hverdagslige» varianten kalles. Dette er enkel og god mat som passer godt til lønsj og kvelds. Glimrende som en del av en skikkelig lønsj med gjester, bruk da gjerne firkantet loff for litt hvassere utseende enn vanlig loff gir.

Du trenger:
2 egg
2dl melk
Pepper
—-
Loff
Skinke (italiensk skinke er jo å foretrekke her men serrano fungerer helt fint)
Mozzarella

Slik gjør du:
Bland egg og melk, pisk lett sammen og krydre med litt pepper. Del opp loffen i TYKKE skiver, skjær bort skorpen. Del de tykke skivene i to men la de henge sammen i ene siden. Nå åpner du opp brødgapet(pun intended!) og stapper inn skinke og mozarella.

Klar for dipping og steking Foto:Karl Inge S

Klar for dipping og steking Foto:Karl Inge S

Dypp disse i melk/&egg blandingen (en pølseklype fungerer utmerket til dippingen!) og stek de på middels varme, ca 2-4minutter på hver side etter varme og smak. Nydelige gyllenbrune ostesmørbrød på 10 minutter!

Pandorato enkelt og godt! Foto:Karl Inge S

Pandorato enkelt og godt! Foto:Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. 6 tips til påskemenyen | matmoro.no

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.