Jalapeno Poppers-fylte jalapenos grillmat uten grill

Fylte jalapenos-ofte kalt Jalapeno Poppers er perfekt grillmat-de funker både som snack, forrett, tilbehør til hovedrett eller helt enkelt som lønsj sammen med en salat. Det som e rlitt ekstra kjekkt er at man kan lage det i stekeovn dersom man ikke har grill!

Det vanskeligste med hele retten er ofte å finne ferske hele jalapenos faktisk-MENY og Extra er plassene jeg har funnet, og butikker med fokus på eksotisk mat har ofte godt utvalg om man er heldig og har en slik i nærheten.

Du trenger:
Jalapenos (avhengig av bruk men 2 pr.voksen er nok som tilbehør/forrett)
Revet ost (smøreost som Philadelphia kan også brukes)
Bacon (jeg foretrekker en variant som er lett å pakke med f.eks stjernebacon)

Jalapenopoppers

Pakk osten godt oppi Foto: Matmoro

Slik gjør du:
Varm opp grillen-grillen må ha mulighet for indirekte varme evt sett stekeovnen på cirka 200 grader.
Rensk jalapenosene- dvs skjær av toppen slik at du får en «kano» , rensk de og pass på å få med frøene for de er det sterkeste på jalapenosen. Dersom du har fått ekstra store jalapenos kan de også deles i to selvsagt. Fyll opp med ost og pakk inn i bacon. Settes på indirekte varme i grillen eller i stekeovnen ca 20 minutter-når baconet er klart er det klart! La de gjerne hvile litt på kjøkkenpapir for å bli kvitt litt overflødig fett fra baconet.

Jalapenopoppers

Rull baconet godt rundt Foto: Matmoro

Jalapenopopper

Jalapenopoppe rog kyllingvinger Foto: Matmoro

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.