Kalorier i egg
Egg er noe de fleste av os spiser jevnlig-både som en del av maten vi spiser eller alene i form av speilegg, kokte egg, omelett eller annet. Egg har opp gjennom årene hatt et varierende rykte-i mange år mente man at egg var en versting mtp kolesterol, men det har man gått bort fra det anbefales allikevel at de med høyt blodkolesterol er bevisst på mengden egg man spiser. Men hva inneholder egentlig egg og er det så kaloririkt som mange tror?
Vel-egentlig ikke-her er de kalde fakta:
Mengde per 100 g
Energi (kcal) 155
Fett 11 g
Mettet fett 3,3 g
Flerumettede fettsyrer 1,4 g
Enumettede fettsyrer 4,1 g
Kolesterol 373 mg
Natrium 124 mg
Kalium 126 mg
Karbohydrater 1,1 g
Fiber 0 g
Sukker 1,1 g
Protein 13 g
Vitamin A 520 IU Vitamin C 0 mg
Kalsium 50 mg Jern 1,2 mg
Vitamin D 87 IU Vitamin B6 0,1 mg
Vitamin B12 1,1 µg Magnesium 10 mg
Måler man dette opp mot annen mat er det faktisk lite kalorier i egg- jeg ser tilfeldigvis på tallene for polarbrød nå som mange også har til frokost og der er det 270kcal/100gram altså nesten dobbelt så mye. Egg har også mye næring-særlig er det proteinrikt, et middels egg (ca 60gram) har ca 80kcal men hele 7 gram proteiner! Dette gir god metthetsfølelse i forhold til kaloriene. Egg har også endel Vitamin D-faktisk vil 1 egg til frokost dekke ca 1/4 av vitamin D behovet ditt.
Det sunneste alternativet med egg er kokt egg eller eggerøre, rett og slett fordi speilegg naturlig nok vil dra på seg endel kalorier fra smør/olje som man steker i.
Her er noen oppskrifter med egg:
Sennepsomelett
Pannekake i stekeovn
Amerikanske pannekaker
Omelett med løk og blåmuggost
Eggerøre
Les også:
Hvor mange kalorier i øl
Leave a comment