Kålrotstappe til pinnekjøtt

Kålrotstappe eller kålrotstuing som noen sier er et selvklart tilbehør til pinnekjøttet, og mange sier med et glimt i øyet at det er det beste med hele pinnekjøttet 🙂

Fordelen er ihvertfall klar- dette er enkelt, godt og raskt å lage og det er tilnærmet idiotsikkert, ikke som den kunsten det er å lage saus til ribba mens ertene,rosenkålen, surkålet, potetene og gulrøttene står på kok samtidig som ribbesvoren ikke vil bli sprø….

Du trenger (ca 4 porsjoner som hovedtilbehør):
1-2 poteter (gjerne melne)
1 kålrot
1-2 gulrøtter
ca 1 dl fløte
En smørdott
salt&pepper

Man kan selvsagt variere på mengden av den enkelte ingrediens for å variere smaken- dette er ypperlig for å få brukt rester av grønnsaker eller for å bruke poteter mm som ikke har pen «kokestørrelse» til julemiddagen.

Slik gjør du:
Del grønnsakene og potetene opp i terninger og kok dem ca 15-20 minutter til de er myke. Jeg foretrekker å la de ligge i gryten på ovnen et par minutter etterpå for å tørke/dampe de litt.

Mos/stamp sammen med en liten klump smør og en skvett fløte- begynn forsiktig med fløten så den ikke blir for fuktig, stappe skal ikke være flytende!

Littt smør og fløte er tingen... Foto:Karl inge S

Littt smør og fløte er tingen… Foto:Karl inge S

Man velger selv hvor mye man vil mose men jeg liker den med litt klumper i. Enkelt og godt tilbehør som også passer til mye annen kjøttmat enn pinnekjøttt!

Pinnekjøtt og bestevennen kålrotstappe Foto: Karl Inge S

Pinnekjøtt og bestevennen kålrotstappe Foto: Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.