Kokt skrei med mandelpotet og løksmør

Torsk er nydelig mat-og litt ekstra godt synes jeg det er når skreien kommer inn til kysten på senvinteren. Når jeg i tillegg får den fesk i fiskedisken til 70kr/kg-da er det ingenting å klage over! Jeg synes torsk/skrei kan brukes til bortimot alt-men en av favorittene er helt klart den aller enkleste- koke/trekke fisken, server med poteter og løksmør. Veldig enkelt og godt, bruker man litt små lettkokte poteter snakker vi 20-25minutt fra start til servert!

Du trenger:
Skrei- beregn ca 400-500gram pr.voksen for fisk som ikke er renskjært
Poteter
Salt-gjerne havsalt.
Gulrøtter (kan droppes-bedre med!)
Smør , men Melange kan brukes
Løk (sjalott-rød-vanlig, alt er bra)

Slik gjør du:
Sett poteter&gulrøtter på kok- jeg hiver gulrøttene oppi med potetene, det går fint om potetene ikke er altfor store, gulrot er og blir litt «hardkokte» spør du meg. Nå potetene har kokt noen minutter-sett kokevannet til skreien på. Saltmengden-det varierer UTROLIG mye, fra 3ss/l til 1dl/l….. prøv deg litt frem, men det tåler endel salt dete her…. Når vannet koker legger jeg oppi fisken-så lar jeg det stå på til det bobler såvidt igjen (tar vanligvis bare noen sekunder, kansje 1/2 minutt) så skrur jeg av plata og lar fisken stå og trekke. Dette må tilpasses litt størrelsen/tykkelsen på fiskestykkene- små tynne skiver trenger bare 5-7 minutt, men som oftest syns jeg 9-10 minutt er passelig, da slipper den akkurat bena såvidt. Etter at fisken er satt til trekking tar du en liten kjele, setter på svak varme og legger en stor klatt smør oppi. Når den er nesten ferdigsmeltet tar du løkbiter/løkringerog legger oppi, la det stå 2-3 minutter mens det smelter ferdig-rør forsiktig rundt et par ganger. Skal ikke koke, svak varme!

Enkel og god middag, kjappt å lage og ikke verst sunt heller- kan lett tilpasses lavkarbo også, bare å erstatte potetene med andre grønnsaker eller ertepure f.eks

kokt skrei

Kokt skrei med tilbehør Foto:Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.