Kylling bacondadler og potetbåter rett fra stekeovn

Dette er et middagstips til dager hvor en kanskje skal kose seg litt men ikke har all verdens tid. Den er fryktelig enkelt og tilater litt lett multitasking mens man kokkelerer.

Du trenger (2 personer):
4-5 poteter middels størrelse
6-8 dadler
bacon f.eks stjernebacon
Kyllinglår/vinger ca 500-750gram ferdig til varming
Saus/dressing etter smak f.eks Tzatziki og/eller guacomole

Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 200 grader. vask og del potetene i 4 slik at du får omtrent jevnstore båter. Gi dem en rask omgang med olje og salt&pepper etter smak før de legges på brett i ovnen.

Gjør klar bacondadler

Snu litt på potetbåtene.

Kyllingen er jo klar til oppvarming-legg den på et ildfast fat (obs-ikke velg et med høye kanter)

Når potetbåtene har fått ca 20 minutter snur du dem en gang til og legger dem litt inntil siden. Legg bacondadlene og fatet med kylling på samme stekeplate og la det stå ca 12-15 minutter- avslutt gjerne med et par minutter med varmluft.

Voila-alt ferdig på 45 min fra start og da er det endel dødtid innimellom også. Enkelt å servere, kan tilpasses de fleste (mer/mindre kylling pr.person f.eks) og variasjonen i sauser/dressinger til er jo uendelig.

Enkel god middag Foto:Karl Inge S

Enkel god middag Foto:Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.