Kylling i cola enkel og god oppskrift

Kylling i cola-jeg har hørt om det mange ganger men det er en så merkelig kombinasjon for meg at jeg har styrt unna. Nå klarte jeg dog ikke dy meg lenger og måtte prøve- søkte rundt på nett og fant mange varianter av oppskrifter- så jeg endte opp med å lage en egen variant noe midt mellom «kok i gryte» og «kjappt til kyllingvinger» variantene. Det er uansett en type mat som man tilpasser egen smak-tenker da spesielt sausen som nok f.eks kan tilsettes mye løk, eller sitrus eller kanskje endel «sweet chili». Enkel mat er det ihvertfall, og kyllingen ble saftig og god!


Du trenger til 1person:

ca 300 gram kylling

Saus/marinade:
2-3dl cola
ca 2 dl ketchup
(mengden cola/ketchup må tilpasses ikke bare mengde kylling men også størrelse på form- dobbel mengde kylling betyr ikke dobbel mengde saus/marinade)

Krydder/smak etter ønske-f.eks:
1 hvitløksfedd delt i 2
1/2 ts chilipulver

Tilbehør-f.eks ris og litt salat.

2015-01-07 19-22-11 - IMGP6851

Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 180 grader. Bland cola, ketchup og krydder/løk/hvitløk-det du vil ha oppi. Stek filetene kjappt i stekepannen (jeg bretter ut «flappen» også så de får litt steketid i midten også). Legg kyllingen i formen, hell over saus/marinade og gi det ca 40 minutter i ovnen, jeg snur 1-2 ganger. Mens kyllingen er i ovnen lages tilbehøret. Marinaden fungerer også som saus.

colakylling

Kylling i cola og ris Foto:Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.