Kyllinglår og søtpotetfries med parmesan og aioli

Enkel og god middag-det går en time fra du skrur på ovnen og begynner med aiolien til middagen er klar til servering!

Begynn med aiolien-den skal stå og godgjøre seg i kjøleskapet litt-og kan egentlig helst lages kvelden før!

Du trenger:

Kyllinglår-beregn 2 pr.voksen, (3 for storspiste, 1 te barn)
Parmesan

Aioli-Du trenger:
Majones
Hvitløk
Salt&pepper
Olje

Slik gjør du:

Ta passende mengde majones i en skål-la oss si f.eks 1 dl om dere er 2 stykker-man spiser kanskje ikke alt men det må være litt å dyppe skeia i-dessuten holder den seg i kjøleskapet. Finhakk hvitløk- mengden må varieres etter smak&behag men vi snakker fort 1-2 fedd selv til kun 1dl majones-det skal smake hvitløk!

Rør hvitløken inn i majonesen- krydre forsiktig med litt salt og pepper og ha noen dråper olje oppi som også røres inn. Voila!

Søtpotetfries-Dette trenger du:
1-2 søtpotet pr. person (de varierer mye i størrelse, 1 veldig stor evt 2 «potetstørrelse» pr.person holder som tilbehør
Litt olje
Salt&pepper
1 pose

Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 200grader.
Skrell søtpotetene, vask dem og del dem opp i passende størrelse. Så tar jeg et lite posetriks- jeg tar litt olivenolje i en pose, har oppi litt krydder og blåser posen litt opp før jeg rister godt. Da blir hele innsiden av posen dekket av olje&krydder. Så har jeg oppi friesene (eller hva det nå er som skal oljes inn) og riser lett på posen mens jeg roterer den. Da får alt olje&krydder på seg uten at man trenger pøse på med olje. Legg dem utover en panne på bakepapir og inn i stekeovnen-de skal ha ca 30 minutter.

Når søtpotetene har fått ca 10 minutter tar du de ut og snur de-så legger du inn kyllinglårene og lar alt få 20 minutter til. Serveres med revet parmesan og for de som er opptatt av sånt-gjerne en liten salat ved siden av.

aioli

Kyllinglår m/søtpotetfries og parmesan Foto: Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.