Lag 17.mai iskremen selv!
Det nærmer seg 17.mai med stormskritt og selv med usikre værvarsler for det meste av landet er det en ting som er sikkert- det vil bli spis iskrem. Mye iskrem! Så hvorfor ikke lage den selv? Her er en enkel og kjapp oppskrift, som alle kan klare og som det er «umulig» å lage noe som ikke smaker godt med!
Du trenger:
1/3 l kremfløte
ca 150 gram frosne bær
1 ss melis (strøken)
1 ts vaniljesukker (kan droppes)
Slik gjør du-dette er enkleste beskrivelsen ever:
Hell alt oppi en foodprocessor-kjør på fullt ca 15-20 sekunder og voila-isen er klar! Når det er sagt- det må gjerne litt prøving og feiling til med mengder og fart/varighet på foodprocessoren, dette varierer jo litt. Uansett er det sånn at det blir jo ikke «dårlig»- blir isen litt myk smaker den like godt for det-og blir den VELDIG myk-hiv oppi litt melk og server som milkshake etter en runde til i processoren-fantastisk god milkshake!
Det sikreste er kanskje å gå for jordbær først som siste-men alle bær/frukter funker, og bland de gjerne! Min personlige favoritt er bananis-det krever litt forarbeid ved at en banan må deles opp i biter og fryses først-men småbiter fryses veldig fort forøvrig!
Det er greit å spare litt av bærene/frukten til pynt ved servering- bon appetitt og ha en fin 17.mai
Takker 🙂
Innlegget er lagt ut på BloggFeber. Bananis høres godt ut! =)
Må ha egg, mye mer sukker og ekte vanilje om det skal bli is av det 🙂