Lag ditt eget hjemmelagde chilikrydder

Å lage sitt eget chilikrydder er enkelt og man kan selv bestemme styrken! Det første du trenger er-chili-det er igrunn også det eneste du trenger. Det er dog veldig greit å ha en morter, men det er ikke et must!

Det første man gjør-og det viktigste-er å tørke chilien. Det er flere måter å gjøre dette på, men med mindre man har en fancy tørker er det enkleste å gjøre dette i stekeovnen. Jeg deler opp chiliene i biter (tips-saks funker mye bedre enn kniv til den jobben!) og jeg deler den opp i nokså små biter, da tørker den fortere og det er enklere å lage krydderet til slutt. Jeg legger den oppkuttede chilien på bakepapir og setter i stekeovnen på ca 60 grader med døren bittelitt på gløtt og varmluft. Dette tar fort noen timer, beregnt 6-8t som et utgangspunkt.

Når chilien er tørket er det bare å knuse/mose den og ha den på et tomt krydderglass eller annen beholder- jeg anbefaler forøvrig en sånn «pepperkvern» med motor, da den hjelper til å male det litt opp om du ikke får det helt smått selv.

chilikrydder

Chilikrydder på gang!

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.