Maiskolber-grillmat uten grill

Ikke alle har grill eller en plass å grille-forøvrig er ikke alltid været helt på vår side heller…. Maiskolber er enkel og god grillmat som enkelt kan tilberedes i stekeovn!

Stort enklere blir det ikke-og det er godt og stort sett populært blant både store og små. Jeg pleier å bruke billige maiskolber på boks men det er hakket bedre med de noe dyrere man kjøper løst eller vakumpakket-forskjellen er dog oftest neglisjerbar etter tilberedning og påføring av rikelige mengder smør 🙂

Det er i hovedsak 2 måter å tilberede maiskolber i stekeovn på-med eller uten aluminiumsfolie. Steketiden varierer jo med smak-noen liker de litt svartstekte, andre vil bare ha de lunkne… prøv deg litt frem.

Steketid:
Uten folie-ca 10-15min på 220 grader, avslutt gjerne med litt varmluft.
Med folie-ca 15-25 min på 220 grader

Med folie kan man legge på smør og salt før de går i ovnen, jeg foretrekker uansett å smøre salt og smør på etter at de er ferdige-og jeg bruker rikelige mengder smør!

Et alternativ til «innegrillmiddag» er dette:
Grillet kylling
Fruktsalat
Maiskolber

Enkelt å lage til-bare få kyllingen og maiskolbene i ovnen og lag fruktsalaten mens du venter!

Maiskolbe med smør&salt Foto:karlingestumo

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 Comments on Maiskolber-grillmat uten grill

  1. Nå som det er høst vil jeg anbefale og kjøre innom en gård med selvplukk. Ferskere får mann det ikke, og ikke er det veldig dyrt heller.

  2. «Jeg pleier å bruke billige maiskolber på boks men det er hakket bedre med de noe dyrere man kjøper løst eller vakumpakket-forskjellen er dog oftest neglisjerbar »

    Ferske maiskolber er LANGT å foretrekke – når du først har smakt det, blir forvellede (boks el vakum) aldri mer aktuelt! lol

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.