Maiskolber-grillmat uten grill

Ikke alle har grill eller en plass å grille-forøvrig er ikke alltid været helt på vår side heller…. Maiskolber er enkel og god grillmat som enkelt kan tilberedes i stekeovn!

Stort enklere blir det ikke-og det er godt og stort sett populært blant både store og små. Jeg pleier å bruke billige maiskolber på boks men det er hakket bedre med de noe dyrere man kjøper løst eller vakumpakket-forskjellen er dog oftest neglisjerbar etter tilberedning og påføring av rikelige mengder smør 🙂

Det er i hovedsak 2 måter å tilberede maiskolber i stekeovn på-med eller uten aluminiumsfolie. Steketiden varierer jo med smak-noen liker de litt svartstekte, andre vil bare ha de lunkne… prøv deg litt frem.

Steketid:
Uten folie-ca 10-15min på 220 grader, avslutt gjerne med litt varmluft.
Med folie-ca 15-25 min på 220 grader

Med folie kan man legge på smør og salt før de går i ovnen, jeg foretrekker uansett å smøre salt og smør på etter at de er ferdige-og jeg bruker rikelige mengder smør!

Et alternativ til «innegrillmiddag» er dette:
Grillet kylling
Fruktsalat
Maiskolber

Enkelt å lage til-bare få kyllingen og maiskolbene i ovnen og lag fruktsalaten mens du venter!

Maiskolbe med smør&salt Foto:karlingestumo

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

3 Comments on Maiskolber-grillmat uten grill

  1. Grillet fersk mais er utrolig godt 🙂

  2. Nå som det er høst vil jeg anbefale og kjøre innom en gård med selvplukk. Ferskere får mann det ikke, og ikke er det veldig dyrt heller.

  3. «Jeg pleier å bruke billige maiskolber på boks men det er hakket bedre med de noe dyrere man kjøper løst eller vakumpakket-forskjellen er dog oftest neglisjerbar »

    Ferske maiskolber er LANGT å foretrekke – når du først har smakt det, blir forvellede (boks el vakum) aldri mer aktuelt! lol

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.