Omelett med ost skinke og paprika

Omelett er fantastisk mat- enkelt, raskt og kan varieres i det uendelige. Dette er en variant jeg har spist mye i det siste, og jeg spiser den helt enkelt på brød med masse smør på-det er så godt når smøret smelter under omeletten og trenger inn i brødskiven…. Passer som lønsj til to eller min favoritt-som frokost i helgene når man spiser sen frokost og har litt bedre tid.


Du trenger til en omelett(2 personer):

4 egg
3-4 ss vann
1/2 ts salt

ekstra til denne:
2 sneier skinke f.eks Strandaskinke
ca 1/4-1/2 paprika kuttet i biter
3-4 sneier hvitost, jeg foretrekker Jarlsberg

Slik gjør du:
Visp egg,salt,vann og sennep lett sammen i en bolle med gaffel -det skal ikke vispes mye, bare akkurat så det blander seg.

Legg en klatt smør i en stekepanne og hell oppi røren når smøret er smeltet. La det steke litt på moderat varme til du ser det begynner å bli litt “kant” ytterst-da legger du ost, skinke og paprikabiter på den ene halvparten.

Legg fyllet på ene halvparten Foto:Karl Inge S

Legg fyllet på ene halvparten Foto:Karl Inge S

La dette stå og steke en stund til, til du ser det “slipper” litt langs kantene- da tar du stekespaden og løsner litt langs kanten, før du bretter den ene halvparten over halvparten med fyllet. Dette kan være litt vanskelig å få til i en bevegelse men det er ingen krise om det ikke brettes perfekt over, det smaker like godt uansett!

Nå lar du bare omeletten gjøre seg ferdig på svak varme et par minutter mens du gjør klar tilbehøret.

Deilig varm lønsj eller frokost på 10 minutter! Foto: Karl inge S

Deilig varm lønsj eller frokost på 10 minutter! Foto: Karl inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.