Oppskrift bakt søtpotet med bacon og rømme

Søtpotet er en stor slager her i huset for tiden og jeg finner stadig nye måter å tilberede den på. Denne varianten er enkel, god og bortsett fra en time i ovnen kjapp å lage.

Dette trenger du:
1-2 søtpoteter pr.person avhengig av størrelse
Rømme
Bacon
evt også mais og hvitost

Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 200grader. Vask søtpotetene og prikk dem litt med en gaffel på oversiden. Settes i ovnen og skal ha cirka 1time. Steketid varierer mye ettersom søtpotetene variere så mye i størrelse, beregne opp til 1.5t på de største mens de med vanlig potetstørrelse går på ca 45minutter. Jeg liker veldig godt mais til bakt potet-og søtpotet så jeg blander rømme og mais sammen mens jeg venter på at de er ferdige i ovnen. Baconet deles i småbiter og stekes 3-4 minutter like før søtpotetene er ferdige i ovnen. Når det er gått en time ser en gjerne at det har piplet endel ut av gaffelhullene, da er de sannsynligvis klare. Ta de ut og klem forsiktig på dem-er de møre/myke er de ferdige. Skjør et langt snitt på langs og et kort på tvers og åpne/brett litt opp. Fyll oppi med rømme (evt mais&rømme) og topp med bacon. Det er ikke feil-faktisk vil jeg oppmuntre til det- å rive litt ost over det hele til slutt….

Lite ekstratips til de med barn:
Grav ut søtpoteten av skallet-det er veldig enkelt når de er ferdige- og ha det i en skål og bland det forsiktig med litt rømme og evt bacon dersom det er ønsket, spises med en skje. Enklere å spise for barn enn en varm bakt potet med fyll.

Bakt søtpotet med rømme, mais, bacon og litt revet ost Foto:Karl Inge S

Bakt søtpotet med rømme, mais, bacon og litt revet ost Foto:Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Oppskrift Moink balls herlig enkel grillmat |
  2. 5 tips til de mindre pene |

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.