Oppskrift enkel hjemmelaget brun saus

Brun saus er en av klassikerne man bare må ha inne-og den er heldigvis både enkel og rask å lage. Det eneste som er utfordringen kan være å få rett saltmengde når man bruker kraft, utover det er det nokså enkelt.

Du trenger (ca 4 porsjoner):
2 ss smør
2 ss mel
ca 5 dl kraft/buljongvann
salt&pepper
Sukkekulør om du ønsker ekstra mørk saus
(En liten skvett fløte er også lov!)

Slik gjør du:

1. Smelt og brun smøret. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en lysebrun farge, dette tar bare et par minutter.

2. Spe med varm kraft eller buljong, og rør godt mellom hver gang du sper, viktig å ta del litt etter litt og røre underveis.

3. La sausen småkoke i ca. 10 minutter mens du rører litt forsiktig innimellom, den skal ikke fosskoke. Ha oppi en dråpe sukkekulør for farge om du ønsker det.

4. Smak til med salt og pepper-og gjerne en liten skvett fløte også om du liker det i sausen, det gjør ihvertfall jeg.

Brun saus kan brukes til alt- kjøttkaker, ribbemiddagen på julaften og selvsagt biffen for å nevne noe.

saus

Brun saus Foto:Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.