Oppskrift enkel og god Oreodessert

Oreokjeks har blitt veldig populært i dessterter siste årene- oreokake, oreocupcakes og andre varianter hvor kjeksene knuses og blandes inn i forskjellige varianter av kaker og denslags. Jeg er litt allergisk mot baking og kaker, men når jeg fant denne enkle oppskriften på en enkel oreodessert måtte jeg bare prøve. Mye søtt, oreokjeks og kjappt og enkelt- bedre enn kinderegg. Ja-det BLE faktisk bedre enn kinderegg også!

Du trenger (ca 6 dessertporsjoner)
200gram Philedelphia smøreost
75gram melis
2-3ts vaniljeessens (finnes i hyllen med vaniljesukker og andre baketing)
3dl kremfløte
sitron
200gram oreokjeks (en pakke)

Slik gjør du:
Bland kremosten og ca 1/2 dl kremfløte sammen med noen dråper sitronsaft- visp sammen til blandingen blir jevn, det går fint med en visp.

Philadelphiaost , litt fløte  og sitron vispes sammen Foto:Karl Inge S

Philadelphiaost , litt fløte og sitron vispes sammen Foto:Karl Inge S

Bruk resten av kremfløten, melisen og vaniljeessensen til å lage krem med- her bruker jeg en maskin, selv om det også går uten.

Bland disse to (kremen og osteblandingen)forsiktig-de skal ikke piskes sammen, bare blandes.

Bland osteblandingen og kremen sammen forsiktig Foto:Karl Inge S

Bland osteblandingen og kremen sammen forsiktig Foto:Karl Inge S

Knus oreokjeksene (en bolle og en tresleiv som er rund funker fint).

Legges lagvis i glass og serveres. Enkelt. Godt. Og deilig dekadent usunt.

Oreodessert Foto:Karl Inge S

Oreodessert Foto:Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.