Oppskrift enkle gode risboller

Risboller hører julen til-enkelt å lage og holder seg godt om de lagres kjølig. Det som er litt tricky er å blande delfiafettet og sjokoladen-ikke bruk for sterk varme så går det greit!


Du trenger
:
125gram delfiafett
100 gram kokesjokolade
200gram melis
2 egg
1ss kakao
1-1.5l puffet ris (bruker du 1.5l blir det tynt sjokoladebelegg)

Slik gjør du:
Smelt delfiafettet i en liten gryte- jeg brukte veldig lav varme og lot det ta tid. Når delfiafettet er smeltet, rør inn sjokoladen mens den smelter. Det er en fordel å dele sjokoladen godt opp først. Pass på at det ikke er for varmt! Når sjokoladen er meltet og rørt sammen med delfiafettet, sett til side og la det kjøle til det er lunkent. (Jeg ventet ca et kvarter, pass på at det ikke stivner).

Sjokolade røres inn i smeltet delfiafett Foto:Karl inge S

Sjokolade røres inn i smeltet delfiafett Foto:Karl inge S

Bland egg og melis til eggedosis. Bland sammen med sjokolade/delfiafett og rør inn kakaoen også. Bland det jevnt og tilsett risen.- begynn med ca 1l og tilsett til du syns det er passende mengde sjokoladeblanding/ris. Lag risbollene med spiseskje-de kan lages rett på matpapir, men jeg brukte små muffinsformer i papir-da fikk jeg ca 30stk av denne oppskriften.

Avkjøl i kjøleskap helst. Når de er stivnet og kalde kan de pakkes oppå hverandre i bokser med matpapir imellom. Oppbevares kaldt/kjølig.

risbolle

Ferdig risbolle Foto:Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.