Oppskrift Moink balls herlig enkel grillmat

Moink balls har jeg hatt lyst til å lage siden jeg så det på kompis Arild sin blogg for en stund siden. Nå var endelig tiden kommet-og jeg angret ikke! Enkelt, kjappt og godt- akkurat slik jeg liker grillmaten min! Hovedingrediensen er egentlig en karbonade eller kjøttbolleoppskrift, de gjør man jo som kjent så avanserte man ønsker-jeg lager de enkle….

Du trenger (2 voksne)
1 pakke karbonadedeig/kjøttdeig
1/2 løk
Krydder (jeg brukte litt pepper og chilipulver)
Bacon
Grillspyd eller tannpirkere uten smak

Saus:
BBQ saus (jeg brukte TexMex original)
Tyttebærsyltetøy

Ingredienser Foto:Karl Inge S

Ingredienser Foto:Karl Inge S

Tilbehør etter smak- idag laget jeg bare helt enkelt noen små nypoteter i en aluminiumsform, med litt olje og krydder. Tenker det passer veldig godt med f.eks bakt søtpotet eller en sommerlig grillsalat.

Slik gjør du:

Begynn med å fyre opp grillen- disse skal på indirekte varme, dvs de skal ikke direkte over kullet og det skal være lokk. jeg har en enkel kulegrill og plasserer en aluminiumsform med vann i under deler av risten for å sikre mot direkte varme og for å fange opp drypp-fungerer glimrende!

Elt sammen deig, hakket løk og krydder- for de som liker mindre løk eller mindre biter går det selvsagt an å droppe løken eller finhakke den mer-jeg liker løk og det synes! Lag kjøttboller som du presser bittelitt flate. Legg bacon rundt og fest med grillspyd du har delt i to-da ser det slik ut:

moinkballs 005

Når grillen er klar plasseres de på indirekte varme og lokket settes på. Steketid varierer litt etter varme og smak- for meg ble det idag ca 30 minutter-jeg snudde en gang etter ca 15 minutt men det er ikke nødvendig. Når det var ca 5-10minutt igjen penslet jeg forsiktig med ren BBQ-saus.

Penslet med BBQ saus og snart ferdige... Foto: KArl Inge S

Penslet med BBQ saus og snart ferdige… Foto: KArl Inge S

Nå lager du sausen- det er veldig enkelt, bare miks ferdig bbq saus med tyttebærsyltetøy-jeg blander ca 50/50 men smak deg litt frem.

Server med tilbehør og litt saus på- veldig godt, enkelt og anvendelig!

Moinkballs Foto:Karl Inge S

Moinkballs Foto:Karl Inge S

Deilig enkel grillmiddag

Moinkballs med grillpoteter og saus Foto:Karl Inge S

Moinkballs med grillpoteter og saus Foto:Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Grilltips: Indirekte grilling på enkel kulegrill |
  2. 7 oppskrifter med bacon for alle |

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.