Oppskrift på enkle og gode hjemmelagde lunchkarbonader
Lunchkarbonader er et enkelt alternativ til de vanlige karbonadene- de har litt mer smak, og er også gode som middag, da med tilbehør som potetsalat eller potetmos for eksempel. Enkle å lage og man kan selvsagt lage vanlige karbonader paralellt underveis dersom man har noen (f.eks barn) som ikke vil ha karbonader med grønnsaker i. Enkel og god hverdagsmat!
Du trenger: (ca 6-8 stk, passer til 2 voksne 2 barn med tilbehør):
1 pakke kjøttdeig 1 pakke karbonadedeig 800gram totalt (evt 2 av en type, jeg liker en av hver)
1 egg
1 ss potetmel
1/2 løk
Salt&pepper
ca 200 gram amerikansk blanding (grønnsaker, du finner de i kjøledisken)
Alternativ med ekstra smak- kan sløyfes :
1 liten chili
1 fedd hvitløk
Slik gjør du:
Finhakk løk, hvitløk og chili, bland sammen med et egg og kna sammen med deigene-jeg foretrekker å bruke hendene! Litt potetmel for bedre «binding» er ikke dumt men det går uten også. Jeg foretrekker å blande dette godt sammen og så blande inn grønnsakene. Krydre litt forsiktig underveis. Formes til små «boller» og presses flate- de trenger litt steketid, eventuelt kan man steke de raskt på hver side og så gi dem ca 15-20 minutt i ovnen på 200grader avhengig av tykkelse.
Smaker godt med for eksempel potetsalat, potetmos eller sammen med et speilegg på en brødskive. Mettende og god mat!
Tips: Prøv de sammen med denne friske potetsalaten med chorizo
Leave a comment