Oppskrift søtpotetpure

Søtpotetpure er godt, enkelt og fargerikt, perfekt tilbehør til mange retter. Jeg lager den omtrent som søtpotetmosen, med unntak av siste del.

Dette trenger du 2 personer:
2-3 søtpoteter (de avrierer mye i størrelse, bruk tilsvarende mengde som en ville gjort med poteter som tilbehør)
Smør
Fløte

Slik gjør du:
Skrell søtpotetene og del dem opp i terninger, kok dem møre. Koketiden er ca 10-15minutter avhengig av hvor store terningene er. Nå de er ferdigkokte har du dem i en foodprocessor sammen med en klatt smør og en dæsj fløte. Stavmikser kan også brukes.

Søtpotetpure på gang Foto:Karl inge S

Søtpotetpure på gang Foto:Karl inge S

Se an tykkelsen/konsistensen underveis, det er bedre å fylle på med litt fløte enn å ha for mye fløte i begynnelsen-det skal bli glatt og jevnt men ikke rennende. Enkelt og veldig godt, og med den friske fargen passer det godt som tilbehør når maten skal se litt fresh ut!

Ovnsbake kylling med grønnsaker og søtpotetpure Foto:Karl inge S

Ovnsbake kylling med grønnsaker og søtpotetpure Foto:Karl inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.